Now in Colour! Updated Landscape Design

Holt Micro-Forest Landscape Design

Here is the colour version!

Landscape Architect Edwina Robinson from The Climate Factory has been updating the Holt Micro-Forest draft landscape plan based on community feedback we received on the first draft and at the zoom consultation session. Below is an updated design.

Some key points to note:

  • The design has been opened up towards the playground area to allow greater visibility and connection between the two.
  • Low log benches have been included which will be crafted by our very own community, from a tree that fell in the recent storms.
  • A log step path has also been incorporated, again using log segments from the recent storms.
  • The design still includes the planting beds, large boulders for seating, the pollinator patch and a dry creek bed.
  • The bottom garden bed from the previous design has now been moved slightly east to allow more distance from the underground sewer line.
  • The most eastern planting bed will have synergies with the flora found at Sheppard’s Lookout with plants such as Callitris Endlicheri, Kunzea Ericoides and Acacia Rubida.

We’d love to hear your feedback either in comments below or via email to info@holtmicroforest.com (and also happy to chat on the phone).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: